Buiten
Wandelend van het Ed van der Elskenhof langs de Maria Austriastraat en het Aart Kleinhof naar de Ben van Meerendonkstraat, langs de festivalroute kunnen de bezoekers in de openbare ruimte het werk van de meesters achter de ruit aanschouwen. De oude meesters, naar wie de straten op IJburg zijn vernoemd, vormen de basis van het festival. Bij iedere editie van het festival wordt een selectie gemaakt van fotografen en filmmakers die dat jaar belicht worden. De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met het Maria Austria Instituut en het Fotomuseum Rotterdam en het IISG. De architectuur en de uitzichten op IJburg zijn het decor voor de beelden.

Binnen
Het festivalhart bevindt zich aan de Diemerparklaan 71. Deze locatie zal tijdens het festival het informatiepunt en kloppend hart van het festival zijn. Hier is de binnententoonstelling en ruimte voor de programmering zoals een fotoavond geleid door Lars Boering (Fotografen Federatie) en Roel Sandvoort (Hollandse Hoogte), het eindpunt van de InstagramWalk, een filmdiscussieavond, een boekenmarkt door uitgeverij Schilt en de Bring Your Own Beamer-night.

Openlucht bioscoop: Solar cinema
Op drie avonden tijdens het festival kunnen bezoekers een film zien van een vergeten meester die geen straatnaambordje op IJburg kreeg. De films worden vertoond in een openluchtbioscoop in het Theo van Goghpark waar je zelf met picknickmand, in klapstoel of een gehuurde IJFFF strandstoel kan gaan kijken. Het zijn allen openbare voorstellingen. De Solar Cinema is een mobiele bioscoop op zonne-energie. De beamer staat in een bus met zonnepanelen op het dak. Wij combineren hier cultuur met duurzaamheid!

                   Programma
De programmering van de eerste editie zal voor een groot deel waar worden gemaakt door crowdsourcing. Initiatieven van deelnemers worden omarmd en toegejuicht. Hierdoor wordt de verbinding en betrokkenheid met het festival nog groter. Het complete programma wordt begin mei bekend gemaakt op o.a. www.ijfff.nl

IJburg foto film festival
Met IJFFF is Amsterdam een bevlogen festival rijker. Openbaar en daardoor toegankelijk voor iedereen. Iedere editie zoekt IJFFF ongedwongen naar verdieping achter het werk van de kunstenaars en kan het publiek kleine feestjes bouwen. Het festival is verbindend en een inspirerende ontmoetingsplek voor liefhebber, kenner en kunstenaar. IJFFF wil aantrekkelijk zijn voor alle Amsterdammers en in de toekomst een landelijk publiek bereiken. Dit Amsterdams festival voor creatie, inspiratie en een hoop gezelligheid keert om het jaar terug op IJburg en is onlosmakelijk verbonden met de straten en hun naamgevers.

Partners en vrienden
De eerste editie van IJFFF wordt mogelijk gemaakt dankzij steun van o.a. Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, UPC, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Woonstichting deKey, Ymere, de Brug krant, Rotary Club Amsterdam Blauw, IJburg College, Nederlands Foto Museum (NKM), Maria Austria Instituut (MAI), Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG), Eye Film Instituut, Fotografen Federatie, Hollandse Hoogte, Schilt Publishing, FotoLab Kiekie, Creatief Bureau Moses, Dartli Repro, Alexander en Otto stichting en vele vrijwilligers.